Günümüzde çocukları teknolojik aletlerden tamamen uzak tutmak ve yasaklamak etkili çözümler değildir. Ekrana fazlasıyla maruz kalan çocuklarda 4 anormal beden dili ifadeleri görülmektedir:
Çocuğumuzun ekrana maruz kaldığı süreyi sınırlandırmak bizim elimizde. Peki ne yapabiliriz?
1.Öncelikle çocuklar bizim söylediklerimizden çok yaptıklarımıza odaklanır ve bizi rol model alırlar. Bundan ötürü öncelikle kendi ekran alışkanlığımızı düzenlemeliyiz. Çocuğunuz resim çizerken sizin onun yanında telefon ile oynamanız dikkat dağıtıcı ve özendirici olabilir.
2.Teknolojik aletleri tamamen yasaklamak yerine çocuğunuza bir zaman dilimi belirleyebilirsiniz. Örneğin; günde yarım saat gibi. Fakat 3 yaşına kadar çocukları teknolojiden olabildiğince uzak tutmakta fayda var. Çünkü 2-3 yaş gelişim dönemi dil gelişimi için çok kritik bir dönemdir.
3.Çocuğumuz teknoloji ile vakit geçirirken neler izlediğini, oynadığını takip etmek ve içeriğe dikkat etmelisiniz.
4.Çocukların yemek yemesini sağlamak , ağlarken susturmak ve teselli etmek amacıyla telefon vermemelisiniz çünkü hu alışkanlığın başlamasına neden olur.
5.Çocukları ilgi ve yetenek alanlarına, spora, sanata yönlendirmek onları teknolojiden uzak tutacaktır.
6.Çocuklarınıza sorumluluk vererek özgüven kazandırmalı ve çocuğunuzla birlikte etkinlik tasarlayarak ailecek keyifli vakit geçirebilirsiniz.